Elk bedrijf heeft te maken met klachten, zo ook Amslod. Zonder teveel de pagina in te kleuren zijn we toch een aantal vreemde dingen tegengekomen tussen de toch wel vele Amslod klachten. Ook hebben wij contact gehad met een aantal mensen die op o.a. klachten-fora berichten achter hebben gelaten om hun persoonlijke mening hierin te verwerken.

Het blijft als bedrijf natuurlijk lastig om voor iedereen een goede indruk achter te laten, alleen hebben ze in dit geval, naar wat wij online gevonden hebben, flink wat steken laten vallen.

We gaan op deze pagina door een aantal punten heen die we stap-voor-stap gaan bespreken zodat je precies weet hoe wij onze methode van het verzamelen van klachten behandelen.

  1. Waar vinden we de klachten & Persoonlijke ervaringen van klanten
  2. Hoe en waar kun je een klacht indienen

Waar vinden we de klachten & Persoonlijke ervaringen van klanten?

Het internet is groot, enorm groot, en in dit geval is de zoektocht naar de klachten die over Amslod geschreven worden niet heel moeilijk. Hoe vervelend het ook klinkt, er is meer dan genoeg te vinden als je een beetje gaat surfen en Googlen. En uit ons eigen onderzoek, hebben we veel meer dan over de andere fietsfabrikanten gevonden, die er trouwens ook niet mals vanaf komen, maar dat is een andere zaak en hebben we op de andere klachtenpagina’s besproken.

Als eerst gaan we naar Google.nl en zoeken we naar “Amslod klachten”. Als we daar zijn zien we al dat er een slordige 34.800 pagina’s met Amslod klachten tevoorschijn komen, dat zijn er dus bizar veel.

Google resultaten
Tussen de resultaten zien we natuurlijk de website van Amslod zelf waar mensen via een klachtenformulier een klacht in kunnen dienen. Verderop op onze website gaan we hier dieper op in zodat je weet wat je moet doen als je een klacht hebt.

Laten we verder kijken naar wat voor klachten we nog meer vinden op het internet over Amslod. De volgende site zien we dat op Klacht.nl er een flink aantal staan. We kiezen er willekeurig eentje uit en zien dat klant heemstede11gmail.com een uitgebreid verslag schrijft over haar of zijn klacht. Hieronder hebben we een screenshot gemaakt zodat je mee kan lezen hoe zij het ervaren hebben en hoe Amslod hiermee om is gegaan.

Klacht van Heemstede11

Zoals je kan lezen is wat ons betreft Amslod hier niet goed mee om gegaan. Er worden beloftes gemaakt waar ze zich niet aan kunnen houden en er worden geen excuses aangeboden. Voor een bedrag van bijna 5.000 euro is het natuurlijk enorm zuur om valse beloftes te horen, geen excuses te krijgen en negatieve reviews niet op de site te zetten. We hebben hier meer klachten over gelezen dat Amslod negatieve reviews rapporteert en verwijderd. Na een eigen onderzoek en met klanten gesproken te hebben, hebben we een casus hierover opgebouwd die je op een eigen pagina kan lezen.

Antwoord Screenshot

Na een aantal weken heeft Amslod netjes gereageerd op de klacht van Heemstede11. Er wordt verteld dat door het grote succes de wachttijd iets hoger was. Toch vreemd dat dat niet eerder op een nette manier duidelijk was gemaakt? Er werden beloftes gemaakt en naar wat wij zien valse beloftes gemaakt waar de klant niet tevreden mee was. Ook het “hopen” dat de klant een andere fiets gevonden heeft vinden wij ruiken naar sarcasme, wat je absoluut niet wil horen als klant. Zonde en een gemiste kans. Maar hiermee is het nog niet klaar, want hieronder zul je zien dat deze klant een antwoord heeft geplaatst.

Antwoord van Heemstede11

Ook hier moeten wij onze conclusie trekken en toch melden dat de klant hier gelijk heeft naar onze mening. Het antwoord van Amslod was nietszeggend en de klant verwachtte toch iets meer dan een “vele veilige en plezierige kilometers”. En dat is ook niet meer dan normaal en logisch, zeker als je voor iets minder dan 5.000 euro een fiets koopt. Bij deze klacht krijgt Amslod van ons een dikke duim omlaag! Niet goed!

Maar we gaan door en kijken naar het volgend resultaat in Google. En dat is direct KASSA! Met de belbus, (hier de link naar de video), en direct valt het op dat binnen 30 seconden er wordt gemeld dat dit niet de eerste keer is dat de Belbus het over Amslod heeft gehad. Dat zij vaker voorbij komen is wat ons betreft al een zeer slecht teken.

Een aantal dingen komen voorbij:

  • De ondersteuning valt regelmatig uit
  • De actieradius klopt niet als hij op zijn hoogste ondersteuning staat, hij kan maar 38km mee (ondanks de “beste” accu)
  • Geeft het display foutieve batterijwaardes aan
  • Valt de accu soms uit als het regent

Even verder op het filmpje wordt er gemeld dat er al 5x een monteur langs is geweest, de fiets 2x is teruggestuurd maar dat de problemen maar blijven voortduren. Het commentaar van de mevrouw die dit mee heeft gemaakt is ook niet mals:

“Zo hebben ze mij vijf en een halve maand iedere keer aan het lijntje gehouden”

Zoiets wil je als klant die een groot bedrag neerlegt voor een fiets niet horen. Ook heeft zij bij het sturen van de eerste brief geen reactie ontvangen (wat wij vaker gehoord en gelezen hebben van andere klanten van Amslod). Pas bij een aangetekende brief wordt er gereageerd.

Een ander verontrustend signaal was dat deze mevrouw in deze aflevering van de Kassa Belbus ook geblokkeerd was op de Facebook pagina. Het ziet er naar uit dat de transparantie die Amslod uit wil stralen toch niet zo blijkt te zijn?

Verder wordt er in het filmpje gemeld dat duidelijk is gemeld dat in de hoogste stand er maar 50 tot 55 km gefietst kan worden. Op de website bleek dit een ander verhaal en is dit zeer zeker niet gemeld volgens de aflevering van de Kassa Belbus.

Aan het eind van het filmpje is duidelijk te merken dat de eigenaar/directeur niet toe wil geven, en even lijkt het er op dat hij de klant niet vertrouwd. Een snauw met “je krijgt je geld terug en kun je wat anders kopen” was het antwoord. Het is dan ook niet meer dan normaal dat zij emotioneel en betraand de zaak verlaat. Wij, en vele anderen zijn hier verschrikkelijk van geschrokken.

Ook hier wordt er ontevreden commentaar geleverd.

Comment op kassa belbus site

Na meer zoeken op Google komen we op de website en het forum van Tros Radar, en ook daar komen ze er niet mals vanaf. Hieronder een screenshot van een van de vele commentaren en topics die gestart zijn.

Wat direct opvalt is de laatste zin:

Het feit dat ze de feedback-knop van hun site afgehaald hebben zegt al genoeg.

We zien inderdaad dat ze geen feedback knop hebben, maar wel een pagina met wat klanten als feedback geven, vermoedelijk welteverstaan, want naar onze mening klopt daar niet veel van, zeker niet als we dat vergelijken met wat voor resultaten we online vinden en natuurlijk de aflevering(en) van de Kassa Belbus.

Het stinkt naar onze mening, en vandaar dat wij de duim omlaag zetten bij Amslod. Mocht je een fiets kopen bij Amslod, pas dan heel erg op. Lees goed de recensies door, en let op de afwikkeling die naar onze mening vaker niet dan wel goed was, voor een bedrijf wat zichzelf zo op de borst klopt als betrouwbaar vinden wij het zeer beneden de maat.

Hoe je een klacht in kan dienen bij Amslod

Bovenaan staat een kleine inleiding en de beschrijving hoe nu verder te handelen als je een klacht hebt. Dat wil zeggen in dit geval, vul het formulier in en na of binnen 3 werkdagen zou je een antwoord moeten krijgen.

3 Werkdagen en intro stuk

Een beetje jammer aangezien het natuurlijk heel lang zal duren als je je klacht op vrijdag indient. Je zou dan een antwoord kunnen verwachten op ongeveer woensdag, wat natuurlijk vervelend is aangezien het weekend er tussen zit. Als wij een tip mochten geven zou het zijn om het voor de klanten gemakkelijker te maken, er een telefoonnummer bij te zetten en direct op dezelfde dag al een antwoord te geven.

Het formulier zelf is in het begin standaard met vragen als je NAW gegevens, email etc. maar het wordt een beetje onhandig aangezien het lijkt alsof je klachten voor 4 verschillende fietsen in moet vullen doordat er een sterretje achter staat.

Sterretjes achter 4 fietsen

Verderop wordt de vraag gesteld of je aanspraak maakt op de garantie. Ook dit is een beetje lastig aangezien je moet weten wat voor garantie Amslod levert, dit zijn natuurlijk bedrijfsbesluiten en zouden morgen zomaar eens anders kunnen zijn. Ook hier zouden we ze een tip geven: Zet erbij wat de standaard garantie is en wat voor extra garantie je erbij levert, wel zo gemakkelijk en duidelijk.

Garantie vraag op formulier

Vanaf het moment dat je op verzenden klikt is het wachten totdat en of ze terugkomen met een antwoord.