Wanneer we op de site komen van Brinckers zien we direct al een enorme lap van winkels, of verkooppunten waar je een fiets kan kopen. Met zoveel verkooppunten, en natuurlijk ook wel de redelijke strenge eis van de Nederlandse fietskoper kun je er gif op innemen en er zeker van zijn dat er zeker wel Brinckers klachten zijn. Maar let op, dit mag ook! Zeker gezien de prijs die mensen vaak betalen voor het kopen van een elektrische fiets, dan verwacht je a) Een kwaliteitsproduct en b) goede service. Of dat zo is, lees je hieronder.

We hebben het stuk wederom in 2 stukken verdeeld, het eerste stuk gaat over de klachten die we gevonden hebben, het tweede stuk gaat over hoe je een klacht moet indienen bij Brinckers op de website of via de telefoon. We gaan het je in ieder geval stap voor stap uitleggen zodat je precies weet waar je aan toe bent.

  1. Welke klachten zijn er online over Brinckers te vinden
  2. Hoe kan ik Brinckers contacteren als ik een klacht heb

1. Welke klachten zijn er online over Brinckers te vinden

Direct worden we om de oren geslingerd met een artikel in het AD over hoe klanten misleidt worden bij de “Nationale e-bike test”, wat blijkt, deze test wordt door fietsenwinkel.nl in elkaar gezet en dat blijkt nu net dezelfde eigenaar te zijn als de fietsen van Brinckers. Verder meldt het AD in hetzelfde artikel, wat het consumentenprogramma Radar als bron heeft, ook te hebben ontdekt dat er gesjoemeld wordt met recensies, kortom, het rammelt aan alle kanten bij Brinckers, en dit is nu niet iets wat je als bedrijf op je geweten of op je “cv” wil hebben.

Verder zien we in het artikel dat er geknoeid is met de “onafhankelijke” tests. Zo blijkt dat ze niet in Denemarken of in Zweden zijn uitgevoerd, maar gewoon in het Nederlandse Almere. Je zou zeggen dat het niet nodig zou moeten zijn als je achter je product staat.

Wat een ander nogal schokkend detail is, en hiermee kwam de aap al eerder uit de mouw, Brinckers is onderdeel van de bovenstaand genoemde website. Dat er uit de “test” wat achteraf geen test blijkt te zijn, maar eigenlijk een reclame uiting, mensen redelijk voor de gek zijn gehouden blijkt wel uit de bovenstaande feiten.

Ook zijn zij iets te handig geweest met Photoshop, en al die feiten bij elkaar ruikt toch naar misleiding; zij doen zich voor als consumenten terwijl zij handelaren zijn. Dit staat ook duidelijk in het Burgerlijk Wetboek, artikel 193g in boek 6. Zie hieronder:

Dit kan natuurlijk niet, dit is slecht voor je bedrijf, slecht voor de gehele branche en enorm slecht voor je klanten. Als je je als bedrijf zo moet inlaten met zulke slechte en negatieve acties is voor ons een raadsel. Ga uit van je eigen kracht, maar goed, dat is niet aan ons, dat is wellicht iets voor het komende team-uitje van de Brinckers club.

Verder zien we dat het er soms nogal heftig aan toe gaat online als het om de klachten betreft. Zo ook het geval hieronder op Klachtenkompas van een klant die zich uit heeft gelaten en zijn gevoel heeft gedeeld:

Ik voel me bekocht, belazerd en afgescheept.

De gebruiker Langbroek is zoals je in het verhaal hierboven kan lezen totaal niet tevreden over de service. Gedwongen worden om een update te moeten doen in plaats van een fijne fiets zonder defecten te moeten krijgen is natuurlijk heel erg jammer. Wat wel een fijn punt is, is dat er complimenten gegeven worden aan Vincent. Dus mocht je besluiten om, ondanks de vele negatieve recensies en klachten over Brinckers, toch een elektrische fiets te kopen bij deze zaak, dan is het goed om direct te vragen naar Vincent.

Onder dit bericht zien we een reply van Brinckers, die stelt dat zij alvorens een fiets wordt geruild er een procedure bestaat om pas na 3 reparaties dit in gang te zetten. Op zich niet verkeerd ware het dat de klant volgens zijn verhaal al vaker aan de bel heeft gehangen. Ook is er een kleine na-trap te lezen in het stuk, hoort dit bij de klantvriendelijkheid van dit bedrijf?

Het spijt me u hier niet anders over te kunnen informeren dan we reeds hebben gedaan.

De klant is natuurlijk al hiervan op de hoogte en zodoende hoeft dit niet nogmaals vermeld te worden naar onze mening, hij of zij vraagt toch niet of zij hem of haar al eerder geïnformeerd hebben hierover?

Uiteindelijk reageert klant Langbroek op deze klacht, en hieronder lees je wat er uit is gekomen.

Zoals je kan lezen is de klacht zeer zeker niet opgelost. Heel erg jammer en zeker een gemiste kans aangezien deze Brinckers klacht ook nog eens op de Consumentenbond website staat, Klachtenkompas.

We gaan verder kijken naar de ANWB website, daar staan niet alleen testen op maar is er ook een forum waar mensen hun klacht en/of complimenten achter kunnen laten, of het daar goed gaat, gaan we nu bekijken.

Het is direct kassa, helaas ook weer een groot en ruim aanbod van mensen die een klacht hebben over deze fietsen. Dit keer een meneer die een Le Mans M330 NuVinci Heren heeft gekocht en waarbij al 2 displays vervangen zijn. Ook is zijn zadel afgebroken tijdens het fietsen, kan je je voorstellen om staand terug te fietsen naar huis of naar de fietsenmaker? Jammer genoeg waren ze ook niet rap met het sturen van een nieuwe zadelpen. Nee, deze meneer keert niet meer terug, dat is duidelijk te merken en te lezen.

We zijn verder gaan graven en zijn uitgekomen op Klacht.nl, eens kijken hoe het er daar aan toe gaat. Daar komen we tot de schokkende ontdekking dat de score bijzonder laag is!

Zo een lage score kom je niet vaak tegen, ze moeten alleen een aantal andere laag scorende bedrijven voor zich dulden zoals de NS. Kortom, dit belooft niet veel goeds.

Als eerst komen we een klacht tegen van Piotr, die na 2 weken dagelijks bellen, niets meer van Fietsenwinkel/Brinckers vernomen heeft.

Dit is natuurlijk enorm vervelend en zeker omdat een elektrische fiets kopen niet goedkoop is! Maar gelukkig heeft het bedrijf gereageerd en is het Marcella die de hand in eigen boezem steekt en de excuses namens het bedrijf maakt.

Heel erg fijn dat ze dit opgepakt heeft en natuurlijk de erkenning heeft gegeven dat er niets, maar dan ook echt niets met deze klant en klacht is gedaan. Natuurlijk kan zij er niets aan doen dat de duur van de levering aan de leverancier ligt, maar waar ze wel iets aan konden doen is de duur van het oppakken en behandelen van deze klacht. Als ze geen 2 weken hadden gewacht met het antwoorden en in behandeling nemen van deze klacht, zou het ook niet zo lang geduurd moeten hebben.

Helaas is achteraf, ondanks het fijn antwoord van Marcella, de klacht niet opgelost. Zeer jammer en een flinke gemiste kans.

We zijn verder nog enorm veel klachten tegengekomen, zoveel dat het niet meer op te noemen was. Ondanks de toch wel fijne antwoorden van de service medewerkers blijft het bedrijf toch achter de feiten aanlopen en laat het helaas, zo wij online zien, toch veel ontevreden mensen achter.

Wellicht zit jij ook in hetzelfde schuitje? En heb je een Brinckers fiets gekocht waar je toch niet zo blij mee bent of een klacht over hebt? Dan is het goed om te kijken hoe je nu contact met ze moet op nemen om de klacht in te dienen. Daar gaan we hieronder nu mee aan de slag.

2. Hoe kan ik Brinckers contacteren als ik een klacht heb

Een beetje bedrijf wat veel verkoopt heeft een manier om gecontacteerd te worden voor vragen, klachten en meer informatie. Zo is het ook niet anders bij Brinckers. Als we naar de website van Brinckers gaan zien we geen speciale service pagina. Het enige wat er in de buurt komt is de “Daarom Brinckers” pagina waar bovenaan de contactgegevens staan en daaronder de Kwaliteitsbelofte die zij maken.

Je ziet direct dat je ze telefonisch kan contacteren, dat scheelt al wel, al hoewel we ook klachten hebben gezien van mensen die zeggen dat ze enorm lastig te bereiken zijn. Verder kan je een mail sturen, op zich standaard, maar niet zo gemakkelijk als bijvoorbeeld op de Amslod klachten pagina waar je een contactformulier kan vinden.

Verder zien we op de website de kwaliteitsbelofte, maar hierin wordt er niets gerept over waar je terecht kan met je klachten. Er wordt besproken hoe goed Brinckers de eigen elektrische fietsen vind en hoe kwalitatief goed ze zijn gemaakt. Of dat zo is, konden we niet halen uit de vele klachten die spraken over het breken van het zadel, het display wat na 1 regenbui al condens of water had en ga zo maar door.

Kortom, het is even zoeken maar er is geen speciale plek voor service of klachten op de website. Het enige wat je kan doen is het nummer bellen of een email sturen.