Zodra je de website van Forza bezoekt kom je al meteen terecht bij de populaire modellen elektrische fietsen die ze verkopen. Met al deze verschillende Forza modellen beschikbaar is de kans groot dat er ook verschillende klachten online te vinden zijn.

Wanneer je een product verkoopt kun je nou eenmaal niet altijd rekenen op tevreden klanten, je kunt namelijk nooit iedereen tevreden stellen. Maar als nieuwe klant heb je wel recht op een eerlijk beeld van het product dat je wilt kopen, vooral wanneer we het hebben over iets als een elektrische fiets.

Je verwacht als klant dan ook zeker goede service en natuurlijk een goed product. Zeker wanneer je een elektrische fiets koopt bij een groot bedrijf als Forza

Uit ervaring blijkt dat niet alle verkopers eerlijk zijn over de verkoop van hun product, zo houden ze bijvoorbeeld slechte reviews van hun website zodat deze niet zichtbaar zijn voor andere.

Wij zijn online op zoek gegaan naar negatieve ervaringen en vooral klachten met betrekking tot de elektrische fietsen van Forza, en dat zijn er nogal wat. Om alles overzichtelijk te houden gaan we beginnen met de klachten die wij online gevonden hebben

Deze klachten gaan we hier uitgebreid met je bespreken en daarna gaan we verder met hoe je een klacht in kunt dienen bij Forza indien je zelf ergens ontevreden over bent.

1: Forza elektrische fietsen klachten
2: Waar kan ik terecht wanneer ik een klacht of slechte ervaring heb met Forza?

 

1: Forza elektrische fietsen klachten

 

De volgende klant is niet blij met de handleiding die hij bij zijn Forza elektrische fiets heeft ontvangen. Hij zou dan ook graag willen dat Forza per direct de handleiding aanpast in verband met de veiligheid. Het gaat er namelijk om dat er niet specifiek in de handleiding staat hoe je je remmen moet afstellen en wanneer je deze moet vervangen.

Hij heeft hier telefonisch al contact met Forza over opgenomen, maar zij willen er verder niets over kwijt. Ze zeggen dat dit de verantwoordelijkheid is van Forza en dat dit tijdens het jaarlijks onderhoud door hun zelf wordt gedaan. Meneer of mevrouw E.M. Waterman is het hier niet mee eens, hij zegt namelijk dat je als eigenaar van de fiets zelf het beste weet hoeveel je de fiets gebruikt en dat je zelf het beste kan bepalen op welk moment deze bijgesteld of vervangen moeten worden.

Ergens is het wel begrijpelijk wat E.M. Waterman hiermee bedoeld, maar van de andere kant is het standpunt van Forza ook wel begrijpelijk, zij zeggen eigenlijk dat hun als professionals zelf het beste weten wanneer deze afgesteld of vervangen moeten worden.

Wanneer je als klant onzeker bent over het feit of je remmen wel goed afgesteld zijn is het misschien een idee idee om regelmatig door een fietsenmaker je fiets te laten nakijken.

 

 

 

 

Gevoel is ook erg belangrijk bij een aankoop, zo zie je maar weer bij de volgende twee klachten die we hebben gevonden. Klanten vinden het erg belangrijk dat het gevoel goed zit, en wanneer dit niet het geval is zullen ze er ook niets kopen.

Of we dit echt als een klacht moeten zien dat is nog maar de vraag, maar een onvriendelijke of brutale medewerker is toch zeker iets dat een groot bedrijf als Forza op zal moeten pakken. Want overal geldt natuurlijk dezelfde regel, en dat is ¨de klant is altijd koning¨, het lijkt misschien overdreven maar er zijn heel veel klanten die dan ook echt als koning behandeld willen worden.

Het gevoel van de klant kun je namelijk als bedrijf alleen beïnvloeden door zo klantvriendelijk en eerlijk mogelijk de klant te benaderen.

 

 

Forza reageert erg goed op deze klant door te benoemen dat gevoel inderdaad erg belangrijk is bij een aankoop. Ze zeggen zelfs dat ze het erg jammer vinden dat ze het juiste gevoel niet over hebben kunnen brengen op de klant. Erg goed opgepakt dus door Forza.

 

Erge arrogante verkoper die mij slecht ging helpen

 

 

 

Een slecht gevoel is dus niet iets dat je over wilt brengen op je klanten, maar een arrogante medewerker al helemaal niet. Volgens de klacht van Gerard van Boven klopte ten eerste de prijs al niet, en was de verkoper volgens hem ook nog eens arrogant, en hielp hij hem niet goed.

Wanneer er een klant binnen loopt en op zoek is naar een specifieke fiets met een specifieke prijs, en deze blijkt niet beschikbaar ( op dat moment of in dat filiaal) dan is de klant hoogst waarschijnlijk al teleurgesteld. Vaak kun je als medewerker dan niet veel meer goed doen, maar arrogant zijn is natuurlijk het laatste waar een klant op zit te wachten.

Wanneer je een afspraak maakt met een bedrijf wil je als klant natuurlijk dat het bedrijf zich aan de gemaakte afspraken houdt, en mocht er onverwachts toch nog iets tussen komen waardoor ze de afspraak niet na kunnen komen, is het natuurlijk de bedoeling dat ze je hiervan op de hoogte brengen. Dit is aan de klacht te zien duidelijk niet gebeurd bij Peter Kuiper.

 

2 uur voor niks naar Roden gereden !!!

 

 

 

Het zou in dit geval wel netjes zijn geweest om de klant hierover te informeren, aangezien deze nu twee uur voor niets in de auto heeft gezeten en teleurgesteld naar huis is gegaan. De kans is dan ook klein dat deze klant uiteindelijk nog een aankoop doet bij Forza, en dat is natuurlijk jammer.

Het kan zijn dat je zelf ook een slechte ervaring hebt met Forza elektrische fietsen of dat je een klacht hebt over een fiets die je gekocht hebt. In dat geval is het fijn om te weten hoe je contact kun opnemen met Forza om zo je klacht in te dienen. Hoe en waar je moet zijn lees je hieronder.

 

 

2: Waar kan ik terecht wanneer ik een klacht of slechte ervaring heb met Forza?

Wanneer we op de website van Fora kijken zien we dat je een beoordeling kunt achterlaten, niet heel speciaal eigenlijk. Maar wat ons wel opvalt is dat er alleen maar goede beoordelingen op de website staan, is dit toeval?

We vinden het namelijk een beetje vreemd dat er eigenlijk geen enkele slechte beoordeling op de website van Forza zelf staat, zouden ze deze dan niet publiceren of hebben ze echt geen enkele klant die een slechte beoordeling heeft geschreven?

Waarom we het vreemd vinden heeft alles te maken met het feit dat er toch voldoende klachten online te vinden zijn over Forza, dus waarom dan niet op hun website? In ieder geval kun je op de website dus wel een review schrijven. Dit ziet er zo uit:

 

 

 

Daarnaast kun je ook gewoon contact opnemen met Forza, prettig om te weten is dat dit via mail, maar ook telefonisch kan. Wil je dus gewoon iets vragen, of wil je een brochure aanvragen, dan is dit allemaal simpel online te regelen.

Voor je een vraag stelt is het misschien handig om te kijken op de pagina ¨veel gestelde vragen¨ wie weet staat je vraag er wel gewoon tussen en hoef je niet eens contact met ze op te nemen.

 

 

 

Een aparte pagina over klachten hebben ze niet, dus wanneer je klachten of vragen hebt over Forza kun je eigenlijk alleen via mail of telefonisch contact met ze zoeken.