De naam Gazelle is in Nederland al jaren zeer bekend, zo bestaat Gazelle al 125 jaar, maar pas op dat betekent natuurlijk niet dat er geen ontevreden klanten te vinden zijn van Gazelle. Juist met een merk dat zoveel klanten trekt kun je er eigenlijk zeker van zijn dat er altijd wel ontevreden klanten tussen zitten. En laten wij nou net opzoek gaan naar de verhalen en klachten van deze mensen. Want iedere potentiƫle klant heeft recht op een goed beeld van het product dat hij wil aanschaffen, vooral gezien het feit dat een elektrische fiets nogal een waardevol product is.

Het is als bedrijf zijnde niet mogelijk om alle klanten tevreden te stellen, maar vaak denken mensen als een product al naamsbekendheid heeft dat ze geen research hoeven doen. Dit is absoluut niet waar, want hoe bekend Gazelle in Nederland ook is, het betekent niet dat er geen klachten te vinden zijn. In dit artikel gaan we een aantal klachten die we online gevonden hebben over Gazelle elektrische fietsen met je bespreken, daarnaast zullen we je ook uitleggen waar je als klant klachten in kunt dienen en hoe dit te werk gaat.

1: Klachten met betrekking tot Gazelle elektrische fietsen
2: Waar kan ik heen als ik een klacht heb over Gazelle?

1: Klachten met betrekking tot Gazelle elektrische fietsen

Wanneer je op zoek gaat naar klachten die betrekking hebben op elektrische fietsen van Gazelle dan kom je er achter dat er heel wat te vinden zijn. Eigenlijk is het best wel even schrikken als je geconfronteerd wordt met de velen klachten die er online te vinden zijn over Gazelle, vooral gezien het feit dat veel van deze klachten gaan over slechte service van Gazelle, iets dat je totaal niet verwacht van een grote naam in de fietswereld. Wat nog opvallender is, is dat Gazelle eigenlijk bijna nooit reageert op deze klachten. Zouden ze hier geen mensen voor hebben of maken ze zoveel geld dat ze zich daar niet druk om maken? Als je kijkt naar onderstaande klachten zijn er toch heel veel ontevreden klachten.

 

 

Welke Chinees onderstaande klant nou moet bellen is ons niet duidelijk, maar het is wel duidelijk weer een ontevreden klant die zich niet geholpen voelt door Gazelle, en dat is natuurlijk een kwalijke zaak.

 

Waardeloos geen fiets nemen van Gazelle

 

 

 

En het gaat maar door……

 

 

Zoals je tot nu toe hebt kunnen lezen zijn het voornamelijk klanten die enorm teleurgesteld zijn in de service van Gazelle. En dit terwijl service nou juist zo enorm belangrijk is in een bedrijf, service zorgt ervoor dat mensen graag bij jou als bedrijf terug komen, service zorgt er voor dat mensen milder worden wanneer er eens een keer niet gaat zoals gepland, maar volgens deze Gazelle klanten is de service bij Gazelle ver te zoeken.

 

Hieronder zien we zelfs een klant die niet eens serieus wordt genomen door de klantenservice van Gazelle, zo heeft hij in al die jaren dat hij een elektrische fiets van Gazelle heeft al bijna 1000 euro extra kosten moeten maken. Wanneer hij bij Gazelle aanklopt voor een compensatie, wordt hij niet serieus genomen.

 

Bij de volgende klacht zien we dat Gazelle we gereageerd heeft maar dat wat ze zeggen eigenlijk niet overeenkomt met het instructieboekje dat door Gazelle bij de fiets werd geleverd. Ook hier zien we dus dat de klant niet geholpen wordt door de klantenservice van Gazelle.

 

Gazelle reageert als volgt:

 

 

Waarop meneer Hermanns weer reageert met het volgende:

 

 

Totaal niets van Gazelle gehoord

 

 

 

Uiteindelijk hoort meneer Hermanns helemaal niets meer. Dat is toch een zeer kwalijke zaak, als je namelijk als bedrijf achter je producten staat en zeker bent van je zaak, kun je op zijn minst reageren. Maar blijkbaar weet Gazelle niet zo goed meer wat ze moeten zeggen.

Bovenstaande klachten gingen voornamelijk over de service van Gazelle, of eigenlijk de gebrek aan service. Maar we hebben ook nog klachten gevonden die gaan over de veiligheid van de fietsen. Zoals hieronder de klacht van Matti, hij zegt vorig jaar een nieuwe Gazelle e-bike te hebben gekocht maar dat hij problemen heeft met de remmen zodra het buiten regent. Het was zelfs zo erg dat meneer bijna een ongeluk had veroorzaakt, en dan te bedenken dat Gazelle op een serieuze klacht als deze niet eens reageert.

 

2500 euro en dan een fiets die niet eens bij regen kan remmen!

 

 

Gelukkig zien we online ook klachten die wel door Gazelle op een goede manier worden opgelost. Hieronder zien we namelijk dat een medewerker van Gazelle, genaamd Anita, de klacht van deze nogal lange meneer van twee meter heeft opgelost door een nieuwe voorvork toe te sturen.

 

 

 

 

Online zijn we nog veel meer klachten tegen gekomen van ontevreden Gazelle klanten, en deze kunnen we uiteraard niet allemaal individueel met je bespreken. Ondanks dat er veel klachten waren over de service van Gazelle zijn we blij dat we af hebben kunnen sluiten met een klacht die op een positieve manier is afgehandeld. Als Gazelle nou eens alle klachten in ieder geval in behandeling zou nemen, zou dit al heel veel ontevreden klanten schelen.

Heb jij ook een vervelende ervaring met Gazellen, of heb je een fiets gekocht en heb je hierover een klacht maar weet je niet zo goed waar je terecht kunt met je klacht? Lees dan onderstaande informatie eens door.

 

2: Waar kan ik heen als ik een klacht heb over Gazelle?

Van eigenlijk ieder bedrijf zou je moeten verwachten dat er een manier is om contact met ze te zoeken, of dit nou voor informatie of voor klachten is. Ook bij Gazelle is dit uiteraard het geval. Opvallend is dat als we naar de website gaan van Gazelle dat ze dit ook erg duidelijk aangeven onder het kopje contact met Gazelle. Daar staat duidelijk dat je voor eventuele vragen, een goed idee of voor een klacht dagelijks (op werkdagen) tussen 09:00 en 17:00 uur kunt bellen met een 0900 nummer (lokaal tarief). Daarnaast kun je ook nog contact met ze opnemen via sociale media, zoals Twitter en Facebook, of kun je gebruik maken van het contactformulier.

 

 

Veel mensen die een klacht hebben willen deze vaak direct kwijt, en daarom is het fijn dat dit bij Gazelle telefonisch kan. Omdat niet iedereen graag persoonlijk met iemand in gesprek is over negatieve dingen (zoals bij een klacht het geval is) is het fijn om te weten dat er ook nog andere manieren zijn zoals het invullen van een contactformulier. Daar kun je namelijk een bericht achterlaten met maximaal 2000 tekens.

Ook kun je eerst eens kijken bij de veelgestelde vragen of daar je vraag niet al tussen zit. Dit ziet er zo uit:

 

 

Kortom we kunnen niet zeggen dat je op de website van Gazelle nergens terecht kunt met je vragen of klachten. Nu moet Gazelle er allen nog voor zorgen dat ze ook daadwerkelijk alle klachten oppakken.