In Nederland heeft bijna iedereen wel eens op een fiets gezeten, de kans is dan ook groot dat je wel eens op een Sparta hebt gefietst. We kunnen in ieder geval zeggen dat alle Nederlanders het merk wel kennen, dat is ook niet vreemd als je nagaat dat het merk al sinds 1917 actief is. Eerst onder de naam Verbeek & Schakel en later onder de naam Sparta.

Sparta is niet alleen bekend om zijn fietsen, ze veroverde Nederland namelijk ook met hun motor- en bromfietsen vanaf de jaren 30. Eind jaren 90 introduceerde Sparta, als uitvinder van de elektrische fiets voor de markt in Nederland, de ‘’Pharos lijn”.

Vandaag de dag zijn ze nog steeds bezig met innoveren, en beschikken ze over een een ruim aanbod elektrische fietsen.

Sparta fietsen, vandaag de dag

Vandaag de dag is Sparta dus nog steeds een belangrijke naam als het hebben over elektrische fietsen. En een belangrijke speler op de markt beschikt natuurlijk over een ruim aanbod elektrische fietsen.

Op de website van Sparta kun je alle verschillende modellen e-bikes terug vinden met een korte beschrijving en duidelijk prijskaartje. Op die manier weet je dus altijd waar je aan toe bent bij Sparta.

Omdat Sparta altijd innoverend is geweest hebben ze een zeer speciale e-bike, namelijk de Smart e-bike. In de wereld van smartphones en internet kan ook een e-bike niet achterblijven in de tijd. De Smart e-bike is een zeer slimme fiets die altijd verbonden is met je, waardoor je gebruik kunt maken van een aantal zeer handige opties zoals de:

  • Accu-reminder: Deze helpt je herinneren om je accu op te laden, zodat je nooit met een lege accu komt te staan.
  • Sabotagemelding:Zodra je fiets omvalt of plotseling beweegt, krijg je hier een melding van.

Het is natuurlijk goed om je van te voren te oriënteren en online al eens verschillende modellen met elkaar te vergelijken. Zo kun je op de website van Sparta binnen twee minuten er achter komen welke e-bike van Sparta het beste bij je past. Door slechts enkele vragen in te vullen kan de computer voor je kijken welke het beste bij jouw wensen past.

De fiets die hier uiteindelijk uitkomt kun je dan ook gebruiken als voorbeeld fiets om een testrit mee te maken. Hiervoor kun je terecht bij een van de Sparta Testcenters, om zelf te ervaren hoe zo’n e-bike nou fietst, door middel van een proefrit te maken. Wanneer je op zoek bent naar een e-bike is de kans groot dat je bij Sparta de e-bike van je dromen zal vinden.

Ze beschikken over klassieke dames en heren fietsen maar ook over lage instap fietsen en zelfs een elektrische fiets waar je met zijn tweeën plezier op kunt beleven, namelijk de Sparta Double.

Het onderhouden van je e-bike van Sparta

Wanneer je een e-bike gekocht hebt wil je er uiteraard heel wat zorgelozen ritjes mee maken. Dit kan simpel door je fiets goed te onderhouden, en hoe kun je dat het beste doen?

Ten eerste dien je zelf je fiets goed te onderhouden en ten tweede door je fiets minstens 1 keer per jaar naar een erkende Sparta dealer te brengen, hier zullen ze je hele fiets nakijken zodat je weer heel wat veilige kilometers vooruit kunt.