Op de site van Sparta is duidelijk te zien dat het gaat om een groot bedrijf, en niets is ook minder waar. Sparta heeft namelijk ruim 600 verkooppunten en ze bestaan al ruim 100 jaar. De kans is dus groot dat er veel klachten te vinden zijn, want hoe meer fietsen je verkoopt hoe meer kans op klachten.

Dat is natuurlijk ook niet erg, want klachten daar heeft ieder bedrijf mee te maken, maar hoe je als bedrijf met deze klachten om gaat, dat is natuurlijk wel van belang voor de consument, en dit geldt natuurlijk voor ieder bedrijf, of het nu de Amslod fietsen zijn, Gazelle, Stella fietsen, en ga zo maar door. Maar of dit ook bij Sparta het geval is dat kun je in onderstaande tekst lezen.

Ook deze tekst is verdeeld in twee verschillende stukken, hierbij gaan we eerst de verschillende klachten die we online over Sparta hebben gevonden met je bespreken en daarna leggen we je nog even haarfijn uit hoe je zelf eventueel een klacht bij Sparta in kunt dienen.

1: Verschillende online klachten met betrekking tot Sparta fietsen
2: Waar kan ik zelf een klacht indienen bij Sparta

1: Verschillende online klachten met betrekking tot Sparta fietsen

Wanneer we online op zoek gaan kunnen we verschillende klachten vinden over Sparta. We kunnen niet zeggen dat er veel klachten zijn over een bepaald onderwerp, ze lopen namelijk uit een van onderdelen die stuk gaan tot lang wachten op bestelling.

Dat er zoveel verschillende soorten klachten te vinden zijn klinkt misschien negatief, maar toch is het ergens wel positief voor zo´n groot bedrijf. Dat er wel eens iets mis gaat daar kun je namelijk nooit omheen, maar als er nou alleen slechte reviews waren over de service of over de levering, dan kun je je gaan afvragen of het wel pluis zit. In dit geval hebben we dus veel algemene klachten gevonden die je eigenlijk bij ieder ander bedrijf had kunnen vinden.

De eerste klacht gaat over vocht in de bediening, waardoor er storing in de display kwam. Meneer heeft de fiets laten repareren en wil graag dat Sparta deze kosten vergoed. Zoals we kunnen zien is de klacht door Sparta opgelost.

 

 

Bij de volgende klacht die we gevonden hebben zien we dat een klant niet tevreden is over de garantie van de fiets. De klant heeft een Sparta Ion van 6 jaar oud waarvan de batterij defect is. De klant is niet blij met het feit dat de fiets volgens hem nog geen 1000 km gereden heeft en al een nieuwe batterij nodig heeft.

Echter blijft het feit dat de klant een extra garantie bij zijn fiets genomen heeft die vijf jaar geldig is, en dus nu verlopen is. De klant is dan misschien niet blij met het antwoord van Sparta, maar als je het grotere plaatje bekijkt blijft het feit dat de fiets niet meer binnen de garantie valt.

Daarnaast is het ook niet te controleren hoeveel kilometer de fiets op de teller had staan. In dit geval vinden wij het jammer voor de klant, maar geven we Sparta toch gelijk in hun reactie. Zo zie je dat niet alle klachten altijd terecht zijn.

 

 

Tegenwoordig bestaan er e-bikes op de markt met internetverbinding, op die manier ben je dus altijd verbonden. Erg handig, aangezien je zo gebruik kunt maken van veel voordelen, mits het natuurlijk ook daadwerkelijk werkt naar behoren.

Helaas is dit niet altijd het geval, en dat zien we bij de volgende klacht. De klant heeft dus een nieuwe Sparta M8TI gekocht maar de wifi module blijkt niet te werken.

 

 

Mijn dealer neemt nogmaals contact op met Sparta

 

Uiteindelijk na lang wachten heeft de klant de nieuwe module gekregen en blijkt deze nog niet te werken. Blijkbaar zit het probleem toch in de fiets. Klant is uiteraard niet tevreden met hoe het gelopen is, vooral omdat hij al zo lang moest wachten op de nieuwe module, waar uiteindelijk niet eens het probleem zat.

 

Bij de klacht van onderstaande klant zien we dat de accu defect is en dat er recht is op een nieuwe vanwege de garantie. Echter is de levertijd 6 weken, en daar wil de klant niet op wachten aangezien hij van plan is om veel te gaan fietsen met zijn e-bike. Ondanks dat de klant niet blij was met de reactie van Sparta zien we wel dat de klacht gelukkig is opgelost.

 

 

Ook bij de levering gaat het niet altijd goed, zo zien we dat de onderstaande klant op hetzelfde moment een fiets voor zijn vrouw en voor zichzelf heeft gekocht, maar de fiets van zijn vrouw wel al geleverd is en die van hem nog niet.

Levering is een probleem dat we vaak terugzien bij elektrische fietsen, en veel andere online producten, vaak is de vraag groter dan het aanbod, waardoor ze niet op tijd kunnen leveren.

Het is zeker vervelend als je twee fietsen tegelijk koopt en je vrouw wel al plezier heeft van haar fiets en je zelf nog moet wachten. Gelukkig zien we dat het een klacht is die uiteindelijk opgelost is door Sparta.

 

 

Wanneer je een elektrische fiets bij Sparta koopt heb je garantie, zoals je op de website van Sparta zelf kunt lezen:

 

Zoals je kunt lezen krijg je dus 2 jaar garantie op het elektrische aandrijfsysteem en op de batterijpakketten. De volgende klacht komt van een klant die niet tevreden is over het feit dat hij na 2 jaar en 2 maanden een nieuwe accu voor de helft van de prijs heeft gekregen. Volgens hem heeft hij recht op deze accu en zouden deze kosten voor Sparta moeten zijn.

We begrijpen de klant in dit geval wel, want 2 maanden zijn natuurlijk niet veel, maar we kunnen ons voorstellen dat je als bedrijf ergens een lijn moet trekken.

Ik koop voortaan wel een ander merk

 

 

De boven genoemde klachten zijn uiteraard niet alle klachten die er online te vinden zijn, maar we hebben opzettelijk gekozen voor verschillende soorten klachten, dus klachten die opgelost, niet opgelost en klachten die gegrond en minder gegrond zijn. Op die manier kun je voor jezelf een helder beeld schetsen.

Heb je zelf een klacht of op of aanmerking over Sparta dan is het goed om te weten waar je hiermee terecht kunt. Dit kun je lezen in onderstaande tekst.

2: Waar kan ik zelf een klacht indienen bij Sparta

Wat ons opvalt is dat op de website van Sparta nergens een telefoonnummer vermeld staat en dat er ook niets op staat waar je terecht kunt met je klacht.

 

 

Eigenlijk vermelden ze alleen dat je voor bepaalde zaken het beste contact op kunt nemen met de dealer waar je de fiets gekocht hebt. Daarnaast is er een pagina over ¨veelgestelde vragen¨ en kun je een contactformulier invullen.

Al met al zijn er dus niet veel mogelijkheden met betrekking tot het indienen van een klacht of het stellen van een vraag op de website van Sparta zelf en dat vinden wij jammer om te zien.